Bouwupdate: Circus Bumba – Plopsaland De Panne

Op 17 december vond de Plopsa Fanday plaats in Plopsaland De Panne. Op deze speciale dag kregen we de kans om een kijkje te gaan nemen op de werf van Circus Bumba. Het nieuwe indoor gebied zal volgend jaar in de zomer openen. 

 

Voordat de rondleiding op de werf begon, kregen we een presentatie van de CEO. Daarop werd duidelijk dat er in Circus Bumba drie attracties zullen geplaatst worden. Als eerste komt er een darkride met een ritsysteem van Metallbau Emmeln. De aankleding van de darkride organiseert Plopsa zelf in samenwerking met een heleboel partners. De twee andere attracties komen van de Italiaanse attractiebouwer Zamperla, dat wordt een Crazy Bus en een Samba Balloon. Naast de attracties is er ook plaats voorzien voor een klein theater, een ballenbad met een speelboom, een restaurant, twee horecapunten en een winkel. Uiteraard kan je er ook een sanitaire voorziening verwachten.

Wat later begon dan de effectieve rondleiding. Die begon op de plek waar de winkel zal komen en waar ook de hoofdingang van het gebied zal gevestigd zijn. De schuifdeuren zijn al gemonteerd en in werking. De winkel zal alleen Bumba souvenirs verkopen, daarnaast komt er een grote boog boven de deur van de winkel met bewegende poppetjes. Denk maar aan Bumba’s met trompetten en trommels. Ook in de winkel kunnen we heel wat bewegende zaken verwachten. Via de nog lege winkel komen we terecht in het effectieve Bumba-gebied. Aan de rechterkant komt de Zamperla Crazy Bus, centraal in het gebied zullen we in de toekomst de Samba Balloon zien staan. Beide attracties zullen uitvoerig worden gethematiseerd. De ballonnen zullen Bumba-vormen hebben en bij de Crazy Bus komen er net als bij de ingang en winkel, bewegende poppetjes.

Aan de rechterkant zal je bijna naast de Crazy Bus, ook een klein theatertje terugvinden. Hier zullen Bumba-shows en meet-en-greet momenten doorgaan. Wanneer er geen show is, zullen er afleveringen van Bumba te zien zijn.

Aan de achterkant van het gebied, vinden we natuurlijk de darkride terug. De track van het ritsysteem ligt er al en er was ook al een eerste wagen aanwezig, zij het zonder aankleding. Wel hangt er een tekening naast, hoe de wagen er in de toekomst zal uitzien. Een soort auto met plaats voor twee volwassen en drie kindjes (zie concepttekening bovenaan) met een klein dakje er bovenop. Het is nog onduidelijk of er tijdens de rit zal gestopt worden voor bijvoorbeeld een speciale scene. Een rit zou rond de 5 a 6 minuten moeten duren. De decors worden afgewisseld met projecties, videomappings poppetjes en animatronics.

Als laatste kwamen we terecht in het restaurant. Op deze plek vond je vroeger Fred Kroket. De zaal is duidelijk groter gemaakt en bevindt zich in een koepel. Bijna overal heb je zicht naar buiten of naar het Bumba-gebied. Ook is er bekendgemaakt dat Dunkin Donuts een plekje krijgt in het gebouw van Circus Bumba. Namelijk recht tegenover de container die er nu staat.

bron: Plopsa

Foto: TPF