Uitgelicht: Dragen – Legoland Billund

Dragen is de oudste achtbaan van het Deense moederpark der Legolanden wereldwijd, deze opende al in 1997. De baan is een Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides. Zeer speciaal aan deze baan is dat er twee treintjes over rijden, iets dat we niet snel of zelfs bijna nooit zien op dit type.

 

 

Dragen is een achtbaan die gebouwd werd door het Duitse bedrijf Mack Rides. Ze is van het type Blauer Enzian met Custom lay-out. De power coaster neemt je mee doorheen een darkride gedeelte, dat zich in een middeleeuws kasteel bevindt. Nadien verlaat je het kasteel en begint de echte achtbaanrit.

De exacte statistieken zijn jammer genoeg niet beschikbaar. De twee treintjes die over de baan rijden bieden elk plaats aan 28 personen. Wie een ritje wil maken kan dat begeleid door een volwassene vanaf 100 cm lengte, zonder begeleiding kan dit vanaf 120 cm.