Liseberg stelt treinen van nieuwe achtbaan Luna voor

In 2022 introduceerde Liseberg het nieuw themagebied Luna Park. In dat gebied kwamen al twee attracties met Turbo en Tempus, een Sidecar attractie en NebulaZ attractie. De blikvanger van dit gebied zal echter pas in 2023 openen, namelijk de achtbaan Luna. De bouwwerken hiervan zijn momenteel volop aan de gang en nu werden ook de treinen voorgesteld.

 

Luna wordt een Family Boomerang Coaster die gebouwd wordt door de Nederlandse fabrikant Vekoma. De bouwwerken in het park zijn volop aan de gang en er werden al heel wat trackdelen geplaatst. Ondertussen werden ook de treintjes van de rollercoaster voorgesteld. Deze zien er erg leuk uit en passen volledig in het thema.

De Family Boomerang-achtbaan Luna zal bij opening op 22 april 2023 de hoogste en snelste in zijn soort in Europa zijn. Het parcours van 242 meter zal zowel voorwaarts als achterwaarts worden afgelegd. De rit start met een liftheuvel van 33,5 meter hoog, waar de bezoekers achterwaarts worden opgetakeld, om vervolgens met een snelheid van 68 km/u naar beneden te razen. De achtbaan heeft een custom lay-out gekregen, speciaal op maat gemaakt van Liseberg. De rit kan je al beleven via de onderstaande virtuele onride video.

 

Foto’s: Liseberg