Schwaben Park verwijdert twee attracties

Het Duitse Schwaben Park nam aan het einde van dit seizoen afscheid van twee van haar attracties. Maar het park kondigt meteen ook de komst aan van een nieuwe in 2023, die een wereldprimeur zal worden.

 

Schwaben Park nam aan het einde van het seizoen afscheid van twee attracties, namelijk: Kreiselkarussell, een draaimolen met kopjes welke gebouwd werd door Gerstlauer. De tweede attractie die verdween is de Bumperbootjes. De reden dat deze verdwijnt zijn de hoge brandstofprijzen van tegenwoordig. De bootjes waren al een tijdje dicht omwille van deze reden en verlaten nu dus het park.

2023

De plek waar Kreiselkarussell te vinden was, zal alvast niet lang leeg blijven. In 2023 zal het park op deze plek namelijk een nieuwe attractie openen, een wereldprimeur naar eigen zeggen. Wat deze precies wordt, wil het park voorlopig nog niet kwijt, maar we kregen al wel een tip nl. spierkracht zou een voordeel zijn. Alsook zien we hoe een onderdeel al geleverd werd.

 

Milieubewuster

Verder investeert het park in zonnepanelen om zo  klimaat neutraler te worden. Op de bestaande gebouwen van het park zullen in de komende weken zonnepanelen geïnstalleerd worden, om zo in 2023 al voor 50% zelf energie op te wekken. In 2024 of 2025 zou het zelfs mogelijk moeten worden om voor 100% aan eigen energie te gebruiken.

Bron en foto’s: Schwaben Park, Parkerlebnis.de