B&M stelt treinen van nieuwe generatie staande achtbanen voor

Op de attractiebeurs IAAPA in Orlando was er veel belangstelling voor de stand van de Zwitserse achtbaanbouwer Bolliger & Mabillard. Het bedrijf presenteerde de achtbaantrein voor zijn langverwachte nieuwe generatie Stand-up Coaster, verkocht onder de naam Surf Coaster. Een eerste exemplaar in inmiddels in opbouw in SeaWorld Orlando.

 

Op het type Surf Coaster staan de passagiers recht tijdens de rit. Een groot verschil met de klassieke Stand Up Coasters van de bouwer is het treintje, dat lijkt op een surfbord en waar men met twee personen naast elkaar staat in plaats van vier op de oudere exemplaren. De “stoeltjes” zullen op zo’n manier op en neer bewegen dat je het gevoel krijgt over golven te surfen. Behalve de trein is ook het vertrek van de rit anders, er wordt namelijk gebruik gemaakt van een LSM lancering en niet van een klassieke kettinglift.

Aan het prototype wordt volop gebouwd in het Amerikaanse pret- en dierenpark SeaWorld Orlando. De nieuwe achtbaan zal openen onder de naam Pipeline – The Surf Coaster. De achtbaan bereikt een maximale snelheid van 96,6 km/u. De baan heeft een hoogte van 33,5 meter en een lengte van 899,2 meter. Er zit ook één inversie in de baan verwerkt, namelijk een Corkscrew.

 

De nieuwe achtbaan moet in 2023 openen.

Foto’s: Coaster Crew & European Coaster Club