SeaWorld San Diego kondigt vierde achtbaan in zes jaar aan

SeaWorld San Diego heeft haar zesde achtbaan aangekondigd genaamd “Arctic Rescue”, een “Family Launch Coaster” met maar liefst drie lanceringen. De achtbaan zal worden gebouwd door de firma Intamin, onder andere bekend van “Taron” uit Phantasialand en “Kondaa” uit Walibi Belgium.

 

 

Vierde nieuwe achtbaan
“Arctic Rescue” heeft een maximale snelheid van 64,4 km/u, een lengte van 853,4 meter en wordt de vierde nieuwe achtbaan in zes jaar na “Electric Eel” (Sky Rocket II, 2018), “Tidal Twister” (Skywarp, 2019) en meeste recentelijk “Emperor” (B&M Dive Coaster, 2022). Hiermee komt het totaal aantal achtbanen in het park op zes.

 

Wild Arctic
De achtbaan zal worden gebouwd op de plek van een voormalige attractie genaamd “Wild Arctic” welke op 11 januari 2020 werd gesloten. Het gebouw waarin deze simulator zich bevond zal waarschijnlijk worden gebruikt voor het laadstation alsmede de wachtrij.

 

Vanuit het gebouw zullen de treinen naar buiten worden gelanceerd en via drie lanceringen worden versneld naar de maximale snelheid. Aangezien de achtbaan geïnspireerd is op het werk van SeaWorld Rescue is het aannemelijk dat hiervoor een watertje of sneeuwlandschap zal worden aangelegd.

 

Lanceringen
Opvallend is dat SeaWorld San Diego wederom kiest voor een gelanceerde achtbaan, dit terwijl het park al twee installaties met lancering heeft, “Manta” een gelanceerde achtbaan van de firma Mack Rides en de eerdergenoemde “Electric Eel” een multi-launch achtbaan van het type Sky Rocket II gebouwd door Premier Rides welke ook te vinden is in Holiday Park in Duitsland.

De nieuwe achtbaan biedt echter een andere ritbeleving en richt zich op een ander publiek, namelijk families. Tijdens de rit zitten passagiers op een sneeuwscooter en worden ze drie keer gelanceerd. De nieuwe achtbaan is vergelijkbaar met “Wave Breaker: The Rescue Coaster” in zusterpark SeaWorld San Antonio en de ook voor 2023 aangekondigde “DarKoaster” in Busch Gardens Williamsburg.

 

Bij de laatste zitten passagiers ook op sneeuwscooters, echter bevindt de achtbaan zich geheel binnen en worden ze door een switchtrack meerdere keren over dezelfde baan gestuurd.

 

Bron: SeaWorld San Diego, Busch Gardens Williamsburg, ParkFans.net, Google Maps

Foto: SeaWorld San Diego