Eerste baandelen voor nieuwe achtbaan komen aan in Busch Gardens Williamsburg

In het Amerikaanse Busch Gardens Williamsburg zijn de eerste baandelen gespot voor een nieuwe achtbaan. Dat blijkt uit exclusieve foto’s van fansite BGWFans. Op de foto’s zijn baandelen, supports, funderingsonderdelen en overige toebehoren te zien. Vermoedelijk gaat het om een familieachtbaan van Intamin Amusement Rides die in het oude gebouw van de gesloten darkride The Curse of DarKastle wordt geïnstalleerd.

 

Eerder dit jaar viel er op de website van de Amerikaanse fansite BGWFans een uitgebreid artikel te lezen over de mogelijke komst van een nieuwe familieachtbaan in het gebouw van de voormalige darkride The Curse of Darkastle in Busch Gardens Williamsburg. Die plannen spraken over een Family Launch Coaster van de Zwitserse/Liechtensteinse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides. De dichtstbijzijnde voorbeelden van dit achtbaantype zijn te vinden in Movie Park Germany (Movie Park Studio Tour) en Le Pal (Yukon Quad). Deze achtbaan zou twee lanceringen en een track-switchsysteem hebben, zodat de ene achtbaantrein twee rondjes kan rijden wanneer in de andere trein passagiers in- en uitstappen. Vanwege de coronapandemie was het echter onzeker of deze plannen werden verdergezet.

Voorbije week is dan de bevestiging gekomen dat dit project weldegelijk uitgevoerd wordt. Op exclusieve foto’s van fansite BGWFans zijn de eerste baandelen, supports en overig materiaal te zien voor een familieachtbaan van Intamin. Deze onderdelen zijn allemaal zwart geverfd, wat aansluit bij de hypothese dat het om een indoorachtbaan gaat. Ook zijn verschillende wapeningskooien te zien, die hoogstwaarschijnlijk voor de funderingen van de achtbaan gebruikt worden.

Het project is nog niet officieel bevestigd door het park zelf, maar alles wijst erop dat deze nieuwe familieachtbaan komend jaar, in 2023, moet openen. Dit jaar opende Busch Gardens Williamsburg nog haar (uitgestelde) Intamin lanceerachtbaan Pantheon, met vier lanceringen en een topsnelheid van 117,5 km/u.

 

 

Bron en foto’s: BGWFans.com