Uitgelicht: Chenille – L’île aux Pirates

L’île aux Pirates is een zeer bescheiden pretparkje gelegen in Zuid-Frankrijk. Het parkje bestaat uit enkele attracties, springkastelen en een achtbaantje. Dit alles is gelegen op een klein terrein achter een lunapark.

 

 

Het kleine park L’île aux Pirates in Frankrijk opende in 2006 met Chenille een achtbaan voor de jonge bezoekers. Deze achtbaan is de alom bekende Big Apple. De bouwer van de baan is het Italiaanse bedrijf D.P.V. Rides, dat ondertussen onderdeel geworden is van Pinfari.

De exacte statistieken van deze baan zijn niet bekend, maar we kunnen ervan uitgaan dat deze overeenstemmen met gelijkaardige banen van deze bouwer, die ze een Minicoaster Apple noemt. De geschatte lengte is 222 meter en de hoogte 5 meter. Over de baan rijdt een treintje met plaats voor 24 personen. De rollercoaster opende in 2006.