Sommerland Sjælland bouwt twee fiets-aangedreven kinderachtbanen

Sommerland Sjælland, gelegen in de Deense regio Sjælland, bouwt momenteel aan twee nieuwe kinderachtbanen. Dat is te zien op recente foto’s uit het park. De simpele ovaalvormige lay-out bestaat uit twee bochten en enkele heuveltjes. Het achtbaankarretje zelf moet bovenaan de lifthill geraken door middel van een fiets.

 

Het Deense pretpark Sommerland Sjælland pakt hoogstwaarschijnlijk in 2023 uit met twee kinderachtbaantjes. Op recente foto’s uit het park is te zien dat de twee achtbanen momenteel worden opgebouwd op een grasveldje. Het speciale aan deze achtbanen wordt de aandrijving: om de karretjes bovenaan de liftheuvel te krijgen moet een tweede persoon op een spinning-fiets plaatsnemen om de karretjes naar boven te fietsen. De as van de fiets is immers verbonden met de as die de ketting aandrijft. Beide banen zijn geplaatst en op de blauwe variant is reeds een vliegtuig-achtbaankarretje, ketting en fiets geïnstalleerd. Voor de tweede, gele, achtbaan moeten deze elementen nog geïnstalleerd worden.

Sommerland Sjælland is momenteel de thuis van drie achtbanen. De grootste achtbaan Vildkatten is een Pinfari Zyklon met een verticale looping die opende in 2000. Daarnaast is er ook een standaard Big Apple-achtbaan te vinden met de naam VildBassen. De laatste nieuwe achtbaan is de SBF Visa Spinning Coaster Rally 88, die opende in 2019. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de twee nieuwe kinderachtbanen openen. Ook een mogelijke maximumleeftijd of -lengte is momenteel nog onbekend.

 

Bron en foto’s: rcdb.com (Doug Bullard)