Cedar Point kondigt Boardwalk-gebied aan met nieuwe Spinning Coaster

Het Amerikaanse pretpark Cedar Point staat bekend om haar collectie grote achtbanen, maar de toevoegingen die komend jaar openen staan helemaal in het teken van families en kinderen. Zo kondigde het park hun plannen aan om het Cedar Point Beach-gebied nieuw leven in te blazen met een groots nieuw restaurant, verplaatste flat rides en een gloednieuwe Spinning Wild Mouse achtbaan.

 

Cedar Point, gelegen op een schiereiland in de Amerikaanse staat Ohio, heeft haar plannen uit de doeken gedaan om een parkgebied langs de waterkant volledig te transformeren. Vanaf mei 2023 moet er op die plek een nieuw coherent gebied openen: The Boardwalk. Bij de reeds bestaande attracties in het gebied zoals de botsauto’s, WindSeeker, Troika, het reuzenrad en de grote achtbaan GateKeeper, worden ook enkele andere attracties uit het park verplaatst naar The Boardwalk. Het gaat dan om de Mack Rides carrousel Matterhorn en een klassieke Scrambler. Daarnaast wordt er ook een nieuw restaurant aan het strand toegevoegd: Cedar Point’s Grand Pavilion. Dit groots gebouw van twee verdiepingen gaat indoor en outdoor zitplaatsen aanbieden, samen met een bar en een prachtig uitzicht over Lake Erie. Onderstaande foto’s geven een eerste indruk van hoe het vernieuwde gebied er gaat uitzien. Daarop is ook te zien dat er veel aandacht gaat worden besteed aan het landschap met de introductie van veel groen, bomen en bloemen.

Spinning Coaster

Het zou Cedar Point niet zijn als er tussen al deze parkverbeteringen ook geen aankondiging voor een nieuwe achtbaan zat. The Boardwalk krijgt immers een Wild Mouse achtbaan met draaiende karretjes van de Italiaanse fabrikant Zamperla. De achtbaan gaat gewoonweg Wild Mouse heten en wordt de eerste installatie van het Twister Freeform-model van Zamperla: de achtbaan gaat dus een andere lay-out kennen dan de meeste Wild Mouse-achtbanen. Op de concept art is onder andere een relatief grote drop te zien, enkele heuveltjes en de klassieke haarspeldbochten waar Wild Mouse-achtbanen gekend voor zijn. De achtbaan krijgt een fris kleurenschema met gele supports en oranje track, de karretjes zelf krijgen ook verschillende kleuren als we de concept art mogen geloven.

 

Bron en foto’s: Cedar Point