Niagara Amusement Park opent tweede klassieke achtbaan

Het Amerikaanse pretpark Niagara Amusement Park blijft bouwen aan de toekomst. Momenteel is het waterpark Splash World al geopend, maar later dit jaar zal ook het volledige pretpark geopend worden, dat in 2020 gesloten werd en ten dode opgeschreven leek. Wanneer het park opent zal het minstens twee klassieke achtbanen in haar aanbod hebben.

 

Het Amerikaanse pretpark Niagara Amusement Park & Splash World, vroeger gekend als Fantasy Island, zal later dit jaar twee klassieke achtbanen openen. De eerste wordt een zogenaamde Shuttle Loop coaster, gebouwd door Schwarzkopf.

Deze achtbaan opende voor het eerst als Laser Loop in het Amerikaanse pretpark Kennywood, waar ze te vinden was van 1980 tot 1990. Vier jaar later opende de baan opnieuw in het Mexicaanse pretpark La Feria Chapultepec Magico als Cascabel 2.0. Dit park sloot de deuren in 2019. De achtbaan is 244 meter lang, is 45 meter hoog en wordt aan een topsnelheid van 88,5 km/u gelanceerd vanuit stilstand. Bij deze achtbaan wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde vliegwiellancering.

 

De tweede achtbaan die het park zal openen is van het type Zyklon / Galaxi, gebouwd door SDC. Deze baan kende nog veel meer vroegere locaties doordat dit type achtbaan makkelijk te transporteren is. Zo begon ze haar leven als Galaxy in Noble Park Funland, waar ze in dienst was van 1987 tot 1988. Daarna verhuisde ze naar LeSourdsville Lake Amusement Park waar ze van 1989 tot 2002 door het leven ging als Serpent. Die naam behield de baan in haar derde park Kokomo’s Family Fun Center waar ze operationeel was tot 2019.

 

Silver Comet

Zoals gezegd sloot dit park in 2019 de deuren waarna de meeste attracties verkocht werden, waaronder drie achtbanen. Gelukkig bleef de houten achtbaan Comet wel in het park staan. De kans is dus groot dat deze eveneens zal heropenen. Comet werd gebouwd door Custom Coasters International en opende in 1999. Ze heeft een lengte van 853,4 en een first drop met een hoogte van 25 meter. Er wordt op deze baan een snelheid bereikt van 80,5 km/u. 

 

Eerste stappen in de goede richting

Hoewel het pretparkgedeelte nog niet geopend kan worden, doordat er nog volop gewerkt wordt, opende onlangs wel een kindergebied van dit park. KiddieLand biedt al enkele attracties aan voor de jonge bezoekers. Wanneer de rest van het park zal openen blijft afwachten.

 

Bronnen en foto: RCDB, Niagara Amusement Park