Barry’s Amusements gered van ondergang en opent nieuwe achtbaan

In 2019 sloot Barry’s theme park in Portrush de deuren, twee jaar later kon het parkje heropenen met nieuwe eigenaars en een nieuwe naam. Sinds dit jaar gaat het door het leven als Curry’s Fun Park Portrush. Het park kreeg er ook meteen een achtbaan bij.

 

De familie Curry bezat al het Curry’s Fun Park in Salthill en nam dit jaar opnieuw een pretparkje over. In 2019 sloot Barry’s theme park namelijk de deuren, aan het begin van de coronacrisis. In 2021 nam de Curry familie het park over en dit jaar kon men het heropenen.

Bij de overname werden ook enkele attracties die in het park stonden mee overgenomen, waaronder de achtbaan Big Dipper. Deze baan is van het type Zyklon / ZL42, een typische Zyklon Coaster dus, maar met een looping. Deze werd gebouwd door Pinfari en opende voor het eerst in het park als Looping Star in 2002.

Bij de heropening van het park opende ook meteen een nieuwe achtbaan, namelijk Crazy Caterpillar. Deze achtbaan is van het type Big Apple en werd in 2017 al aangekocht door de familie, waarna ze er mee over de kermissen gingen reizen. Deze achtbaan is er ter vervanging van de Speedy Mouse, eveneens een Big Apple, maar die door de vorige eigenaars verkocht werd aan Rhyl Fun Fair.

 

Bronnen: Curry’s Fun Park, RCDB, BBC.com

Foto: Curry’s Fun Park