Luc Florizoone (oud-directeur van Bellewaerde) overleden

In het AZ Delta ziekenhuis van Roeselare is Luc Florizoone overleden. Luc Florizoone is oud-directeur van het West-Vlaamse pret- en dierenpark Bellewaerde. Hij werd 81 jaar.

 

Droevig nieuws uit West-Vlaanderen, want daar is Luc Florizoone overleden. Luc Florizoone nam, na het overlijden van zijn vader in 1967, het park samen met zijn broers over. Samen creëerden ze Bellewaerde zoals we het vandaag kennen, een mix van dieren en attracties. Onder hun leiding kwamen er wilde dieren in het park en in de jaren 70 werden de eerste mechanische attracties geplaatst. Zo opende er een wildwaterbaan en een treintje waarmee je door het verblijf van de leeuwen en tijgers rijdt.

 

Walibi groep en Premier Parks (Six Flags)

Begin de jaren 90 wordt Bellewaerde overgenomen door de Walibi-groep. De broers proberen zo het park sterker op de markt te plaatsen en naar de beurs te stappen. De familie Florizoone maakt op dat moment deel uit van het management van de Walibi-groep. In 1998 wordt het park opnieuw overgenomen, dit keer door Premier Parks. Dit is de groep achter de Six Flags parken. Het betekende het einde van de familie Florizoone in Bellewaerde.

Ter ere van de 60ste verjaardag van Bellewaerde werd Luc Florizoone geïnterviewd door een tv-zender. Bellewaerde plaatste het interview op Youtube. Het interview kan je alvast hieronder bekijken. Luc Florizoone werd 81 jaar.

 

 

bron: HLN, Wikipedia

Foto: Filmpje Bellewaerde