Uitgelicht: Pégase Express – Parc Asterix

In 2017 opende Parc Astérix een voor Europa unieke achtbaan met Pegasé Express. Deze achtbaan is een custom versie van de Family Coaster, gebouwd door Gerstlauer.

 

 

Het verhaal:

Achter deze achtbaan werd het verhaal van Medusa verwerkt. Een monsterlijk figuur uit de Griekse mythologie. Medusa kreeg de toorn (woede, razernij) van Athena over zich heen, doordat ze de tempel van de koningin onteerde door er seks te hebben met de zeegod Poseidon. De wraak van Athena bestond er in Medusa’s haar te veranderen in slangen. Wie nadien Medusa aankeek veranderde in steen. Toch werd het monster uiteindelijk gedood door de held Perseus. Uit haar bloed werd het gevleugelde paard Pegasus geboren.

Parc Astérix geeft uiteraard een eigen twist aan dit verhaal. Het paard Pegasus trekt hier een hogesnelheidstrein, die personen vervoert tussen enkele stations. Tijdens de reis rijdt de trein doorheen een groot reclamebord, waardoor hij in een tempel terecht komt. In deze tempel huist Medusa, die uiteraard zeer boos wordt. Haar ogen lichten op en om niet versteend te raken moet de trein zo snel mogelijk weer vertrekken, ditmaal achterwaarts.

 

 

Pegasé Express is een custom Family Coaster, gebouwd door Gerstlauer. Deze achtbaan is 928 meter lang, 21 meter hoog en behaalt een snelheid van 52 km/u. De achtbaan begint met een lichte bandenlancering die je voorwaarts tot aan een eerste kettinglift brengt. Na een wild ritje voorwaarts beland je via een bandenlift in een stukje darkride. Nadien wordt je door middel van een bandenlancering terug de baan op gestuwd, maar ditmaal achterwaarts.

Over deze achtbaan rijden vier treintjes, met telkens plaats voor 20 personen. Wie een ritje wil maken moet minsten een meter groot zijn onder begeleiding. Om alleen plaats te nemen moet je 130 cm groot zijn.