Eerste concepttekeningen voor nieuwe glijbanen Rulantica onthuld

Het Duitse waterpark Rulantica blijft maar uitbreiden. Na de uitbreiding van het buitengebied vorige zomer en de komst van de allereerste mechanische attractie deze zomer, opent het park komende winter een gloednieuwe glijbaantoren met acht glijbanen. Voorbije week zijn de eerste concepttekeningen voor deze uitbreiding gepresenteerd.

 

Rulantica, het waterpark van Europa Park, opende op 28 november 2019 officieel haar deuren. Het management en de familie Mack vertelden daarbij dat ze nog grote plannen hebben voor het waterpark en de komende jaren gingen blijven investeren. Die belofte hebben ze waargemaakt. Vorig jaar breidde het park het buitengebied uit met Snorri Strand en Svalgurok. Deze zomer staat dan weer de allereerste mechanische attractie op het planning: een Twist ’n Splash van Mack Rides. Deze winter wordt de line-up van het park nogmaals uitgebreid met de bouw van een gloednieuwe glijbaantoren. Voorbije week werden de eerste concepttekeningen van deze acht nieuwe glijbanen naar buiten gebracht.

 

Op de tekeningen is dezelfde stijl met Scandinavische invloeden te zien die nu ook reeds in het waterpark aanwezig zijn. Het toont een houten gevel met tonnen, kratten en overige details. De binnenkant van de glijbaantoren trekt diezelfde stijl voort met uitgesneden houten balken en kolommen die een sfeervol geheel moeten vormen. De glijbanen zijn naar alle verwachting uit de RACER productlijn van de Canadese glijbaanfabrikant ProSlide Technology. Zij stonden ook reeds in voor alle voorgaande glijbanen in Rulantica. Een preview van het kleurrijke uiterlijk van de nieuwe racer-glijbanen is nu al te zien op de parkplattegrond. De opening is voorzien voor de winter van 2022-2023.

 

Bron en foto: Rulantica & Europa Park (Michael Mack)