Drayton Manor bevestigt sluiting vrijevaltoren Apocalypse

Het Engelse pretpark Drayton Manor bevestigde dat ze afscheid gaat nemen van de vrijevaltoren Apocalypse. Aan het einde van het seizoen zal de toren verdwijnen. Het gaat om een vrijevaltoren waar bezoekers zowel in een normale zithouding kunnen plaatsnemen alsook in een staande houding.

 

Vorig jaar al ontdekten we op een tweedehandssite voor attracties dat het Engelse pretpark Drayton Manor haar vrijevaltoren Apocalypse te koop had gezet, toch bleef het wachten op een officiële bevestiging van de sluiting. Die bevestiging heeft het pak nu gegeven. De bezoekers kunnen nog tot het einde van dit seizoen genieten van een ritje, daarna zal de toren ontmanteld worden.

De vrijevaltoren werd gebouwd in 2000 door de Zwitserse fabrikant Intamin. De hoogte bedraagt 54 meter. Het unieke aan deze toren is dat er naast de klassieke zitplaatsen zonder vloer ook staanplaatsen zijn. Daarnaast kantelen de zitjes bovenaan de toren naar voren waardoor bezoekers met hun gezicht naar de grond kijken.

 

Apocalypse is niet de eerste thrillride of attractie die de laatste jaren het park verliet. Zo verdween ook de thrillride Pandemonium, een attractie van het type Double Hammer gebouwd door Fabbri. Ook achtbaan G-Force werd na een jaar stilstand verwijderd uit het park. Deze achtbaan die van 2005 tot en met 2018 haar rondjes draaide in Drayton Manor werd gebouwd door Maurer Rides. Het gaat om een achtbaan van het type X-Car die 3 maal overkop ging en een snelheid behaalde van 70 km/u. Waarom de achtbaan sloot, is nooit bekendgemaakt.

 

 

Nieuwe themagebieden

Gelukkig verdwijnen er niet enkel dingen uit het park, maar wordt er ook geïnvesteerd in nieuwe dingen. Opvallend zijn deze allemaal wel veel familialer aangelegd en lijkt het park zichzelf te transformeren naar een park voor ouders met kinderen.

 

Adventure Cove

In 2021 werd de nieuwe themazone Adventure Cove geopend. Adventure Cove wordt gekenmerkt als een kleurrijk havenstadje aan de rand van het water. Alle reeds bestaande attracties in dit themagebied, zoals de Stand-Up achtbaan Shockwave, waterattracties Stormforce 10 en Frisbee-attractie Maelstrom kregen een nieuw logo en nieuwe kleuren om in het nieuwe gebied te passen. Ook kwam er een nieuwe zweefmolen en heropende de Rapid River.

 

Vikings

Drayton Manor breidde dit jaar uit met een nieuw Viking-themagebied. In dit gebied openden de nieuwe attracties Thor, een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla en Loki, een zogenaamde NebulaZ van dezelfde fabrikant. Als derde nieuwe attractie opende Sleipnir, een paardjesbaan. Verder kreeg de bestaande achtbaan een nieuw thema en de nieuwe naam Jormungandr.

 

Bron: Attraction Source

Foto: TPF