Titan track voor houten achtbaan Wolverine Wildcat in Michigan’s Adventure

De houten achtbaan Wolverine Wildcat van Michigan’s Adventure ontving een gedeeltelijke nieuwe track. Zoals elke houten achtbaan is het nodig om de track na een bepaalde periode te vervangen. Bij Michigan’s Adventure koos men ervoor door dit te doen met de nieuwe stalen track die Great Coasters International aanbiedt.

 

Bij Wolverine Wildcat werd zo’n 61 meter van de track vervangen door zogenaamde Titan Track, een stalen track voor houten achtbanen die Great Coasters International aanbiedt en samen met Skyline Attractions ontwierp.

De Titan Track die aan Wolverine Wildcat is toegevoegd, bestaat uit zes secties die zich uitstrekken van de top van de eerste drop tot de top van de tweede heuvel. Men koos voor dit deel van de baan te voorzien van dit soort track doordat hier de grootste druk en slijtage optreedt. De Titan Track is dan ook ontworpen om gemakkelijk en snel geplaatst te worden en deze hoge druk aan te kunnen.

De Titan Track kan behalve voor stukken waar veel slijtage en druk ontstaat ook gebruikt worden bij nieuwe achtbanen die hierdoor spannendere elementen kunnen krijgen en zelfs inversies.

 

Wolverine Wildcat

Wolverine Wildcat werd geopend in 1988 en werd gebouwd door het voormalige bedrijf Dinn Corporation. Deze baan heeft een hoogte van 25,9 meter en een lengte van 914,4 meter. Er wordt een snelheid bereikt van 88,5 km/u.

 

 

Bronnen: Skyline Attractions, RCDB

Foto: Skyline Attractions