Achtbaan Freischütz opnieuw geopend in Bayern-Park

De achtbaan Freischütz in het Duitse Bayern-Park is na langdurige renovatiewerkzaamheden opnieuw geopend. De gelanceerde achtbaan, die opende in 2011, bleef enkele maanden gesloten hierdoor. Men werkte aan het besturingssysteem en de aandrijving.

 

De bezoekers van Bayern-Park kunnen opnieuw plaatsnemen in  de spectaculairste achtbaan van het park. Freischütz is sinds kort weer geopend, al is het een zogenaamde soft opening. Tijdens de sluitingstijd van de attractie voerde men werkzaamheden uit aan de aandrijving en het besturingssysteem. Hierdoor moet de baan bedrijfszekerder worden en minder storingen hebben. Het zou ook mogelijk worden om een tweede rondje met doorstart te maken. Dit betekent dat je na een eerste rondje meteen gelanceerd kan worden voor een tweede rondje.

 

Freischütz

Freischutz werd gebouwd door Maurer Rides en is van het type X-Car / Flying Launch Coaster. De achtbaan bereikt tijdens de lancering een maximale snelheid van 80 km/u. De baan is 24 meter hoog en 483 meter lang. Tijdens de rit ervaar je vier inversies: een Top Hat Inside, een Looping en twee Heartline Rolls.

Wie een ritje wilt maken op Freischutz moet minstens 140 cm groot zijn.

 

 

Bron: Bayern Park, Parkerlebnis.de