Spectaculaire achtbaan Fønix geopend in Fårup Sommerland

Onlangs konden de eerste bezoekers plaatsnemen in de gloednieuwe Vekoma achtbaan Fønix in Fårup Sommerland. Deze achtbaan is van het type Wildcat. Hiermee heeft het park nu de hoogste en snelste achtbaan van Denemarken in huis.

 

Fønix is sinds kort de nieuwste blikvanger van het Deense pretpark Fårup Sommerland. Deze achtbaan opende aan het begin van het nieuwe seizoen en werd hiermee meteen de snelste en hoogste achtbaan van Denemarken. Hiermee opende het park op twee jaar tijd twee nieuwe achtbanen van de Nederlandse fabrikant Vekoma, want in 2020 opende men de Family Boomerang achtbaan Saven.

 

Fønix is voor Vekoma de allereerste achtbaan van het type Wildcat. De achtbaan heeft een topsnelheid van 95 km/u en is 40 meter hoog. Tijdens de rit van 905 meter gaan de bezoekers door drie inversies namelijk: een Tophat Inside, Corkscrew en Heartline Roll. Verder beleef je 14 airtimemomenten.

Bron en foto: Fårup Sommerland