Uitgelicht: Bisværmen – Tivoli Friheden

Bisværmen is een Spinning Coaster die geopend werd in 2016 in het Deense pretpark Tivoli Friheden. De naam van de achtbaan betekend “bijenzwerm” en dat heeft alles te maken met het feit dat bijen steeds rond hun nest rondjes vliegen. De bijtjes komen dan ook in veelvoud terug in de aankleding van deze baan.

 

In 2016 opende Tivoli Friheden met de achtbaan Bisværmen een Spinning Coaster, gebouwd door de SBF Visa Group. De achtbaan heeft een hoogte van 7 meter en een lengte van 113 meter. Er wordt een snelheid behaald van 30 km/u.

Over de baan rijdt een treintje, dat plaats biedt aan 16 personen, die per bakje twee per twee, rug aan rug zitten. Tijdens de meerdere rondjes die het treintje rijdt, draaien de bakjes om hun as. Om een ritje te maken moet je tenminste 90 cm groot zijn en begeleid worden door een volwassene.