Highlander in Hansa-Park uitgerust met riemen na incident in Icon Park

De vrijevaltoren Highlander in het Duitse Hansa-Park werd uitgerust met extra veiligheidsmaatregelen. De beslissing komt er na het dodelijke ongeval met de droptoren van dezelfde fabrikant in het Amerikaanse Icon Park.

 

In 2019 opende het Duitse Hansa-Park de 120 meter hoge droptoren Highlander. De attractie werd vervaardigd door de Australisch-Oostenrijke fabrikant Funtime. Ondanks dat de attractie gekeurd is en volledig veilig opereerde de afgelopen jaren werd er toch beslist om extra veiligheidsmaatregelen te nemen.

De beslissing komt er na het ongeluk met hetzelfde type toren in het Amerikaanse Icon Park. Daar viel twee weken geleden een tiener uit de attractie met de dood tot gevolg. Het onderzoek naar het voorval loopt nog.

Naast de over-de-schouderbeugel is Highlander nu ook uitgerust met een veiligheidsriem die tussen de benen wordt gesloten en aan de beugel wordt vastgemaakt. De riem moet voorkomen dat een gast uit de attractie kan vallen op het moment dat de veiligheidsbeugel onvoldoende gesloten is.

Bron: parkerlebnis.de
Foto’s: Hansa-Park Fan Group