Tiener overleden na val uit hoogste Gyro Drop Tower ter wereld

Het noodlot sloeg toe op 24 maart 2022 in het Amerikaanse Icon Park te Orlando, Florida. Het ongeval kostte het leven aan een tiener van 14 jaar. Onderzoek zal de reden van het ongeval nog moeten uitwijzen.

 

In de Amerikaanse staat Florida is een vreselijk ongeval gebeurd. Bij de Orlando Free Fall van Icon Park is gisterenavond een 14-jarige jongeman om het leven gekomen. De jongeman viel uit zijn stoeltje toen de attractie begon af te remmen om tot stilstand te komen. Wat de oorzaak is van dit tragische ongeval is momenteel nog niet duidelijk, maar er werd beeldmateriaal van de rit gemaakt door een andere bezoeker van het park. Dit beeldmateriaal zal van groot belang zijn voor het onderzoek dat momenteel loopt.

De vrijevaltoren is 131 meter (430 feet) hoog en werd gebouwd door het Australische/Oostenrijkse bedrijf Funtime. Deze laat de bezoekers tegen een snelheid van 120,7 km/u (75 mph) vallen. Hiermee is het de hoogste vrijstaande vrijevaltoren ter wereld. De Orlando Free Fall opende in december 2021.

 

Bron: PPV_TAHOE