Nieuwe achtbaan Tumbili maakt eerste testritten in Kings Dominion

In het Amerikaanse pretpark Kings Dominion legden werklieden onlangs de laatste hand aan de opbouw van de achtbaan Tumbili. Hierdoor konden de eerste testritten plaatsvinden. Het gaat om een zogenaamde 4D Free Spin van S&S Sansei Technologies, welke dit voorjaar zal openen.

 

Kings Dominion is volop bezig met het upgraden van de Safari Village-zone. In deze zone verdween de achtbaan Volcano, The Blast Coaster en de Topspin The Crypt om plaats te maken voor een grote nieuwigheid. Een nieuwe blikvanger hier wordt de achtbaan Tumbili. Nadat onlangs het laatste trackdeel geplaatst werd, konden de eerste testritten van start gaan.

 

Voor de gelegenheid giet het park ook een klassieke achtbaan in een nieuw jasje, om zo mee opgenomen te worden in de nieuwe zone. Het gaat dan om de Bobslee-achtbaan Avalanche, die omgevormd wordt tot Reptilian.

 

Tumbili

De naam van de nieuwe achtbaan die Kings Dominion volgend jaar zal openen is bekend. Deze 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei Technologies zal door het leven gaan als Tumbili (uitgesproken als toom-bee-lee). Dat is Swahili voor aap. De achtbaan krijgt een groene track en supports in de kleuren van bamboe. Rondom de achtbaan zullen ruïnes gebouwd worden die de Monkey God-tempel voorstellen die centraal staat in de themazone Jungle X-Pedition.

 

Bron: Kings Dominion