Uitgelicht: Viktor Vandorm – BonBon-Land

Viktor Vandorm is een Zierer Tivoli achtbaan in het Deense pretpark BonBon-Land. Deze achtbaan heeft als treintje een worm. Wie een ritje wil maken zal eerst heel wat trappen moeten overwinnen, want het stationsgebouw is bijzonder hoog gebouwd. Dit door het feit dat de baan custom gebouwd werd voor een ander park, waar ze voorheen stond.

 

 

Viktor Vandorm is een Zierer Tivoli Custom achtbaan in BonBon-Land die vooral opvalt door het hoge stationsgebouw. De achtbaan opende in 2008 in het park en was afkomstig uit het Duitse Panorma Park, waar ze de naam Flinker Fridolin had.

Deze achtbaan heeft een hoogte van 14 meter, een lengte van 750 meter en de snelheid bedraagt 53 km/u. Over de baan rijdt een lange trein waarin plaats is voor 40 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 90 cm groot zijn onder begeleiding, vanaf 120 cm mag je alleen plaatsnemen.