Nieuw Legolandpark op komst in Peking

Merlin Entertainments is van plan om in 2024 nog een themapark in China te openen. Ditmaal kiest de groep voor Peking, waar een nieuw Legoland pretpark zal gebouwd worden. Dit zal het derde Chinese Legolandpark worden, want ook in Sichuan en Shenzhen zijn parken in opbouw.

 

Het nieuwe Legoland Beijing moet tegen 2024 worden gebouwd in de wijk Fangshan in Peking, dat maakte Merlin Entertainments onlangs bekend. Het nieuwe pretpark is een van de topprojecten van de Beijing Municipal Commission of Development and Reform om de buitenwijken van de metropool leefbaarder te maken.

Het Legoland Beijing Resort wordt meer dan 300.000 vierkante meter groot en zal naast het pretpark ook een themahotel, een entertainmentgebouw en een parkeergarage met meerdere verdiepingen krijgen. Er wordt al sinds 2015 gesproken dat Merlin Entertainments een park naar Peking zou brengen. Nu wordt dit plan werkelijkheid en onderstreept Merlijn zijn ambities om voet aan de grond te krijgen in China.

De bouwwerkzaamheden begonnen in november 2021 en het resort zal naar verwachting in totaal 550 miljoen Amerikaanse Dollar kosten. Als alles volgens plan verloopt kunnen in 2024 de eerste bezoekers naar het park komen.

 

Bron: China Daily, Themepark-Central