Karls Erlebnis-Dorf Elstal opent nieuwe achtbaan in 2023

Het Duitse pretpark Karls Erlebnis-Dorf Elstal kondigde eerder al aan een nieuwe achtbaan te openen, maar deze stond toen gepland voor 2021. Ondertussen kwam er in het park een Disk’O Coaster bij, maar de aangekondigde achtbaan bleef uit. Nu laat het park weten deze alsnog te openen in 2023.

 

Karls Erlebnis-Dorf Elstal opent in 2023 een gloednieuwe achtbaan. Na de grotere achtbaan K2 wordt ditmaal een kinderachtbaan met de Big Apple/Wacky Worm lay-out gebouwd door het Italiaanse bedrijf SBF Visa Group. Deze stond oorspronkelijk al op de planning voor 2021, maar dat werd dus uitgesteld.

De nieuwe achtbaan zal de naam Erdbeer Raupenbahn krijgen. Vrij vertaald betekent dit: Aardbeien Rupsbaan. Een toepasselijke naam als je weet dat de groep ooit ontstond uit een aardbeikwekerij en confituurproducent is.

 

Het park investeert de laatste jaren enorm veel. Buiten de K2 coaster opende het park dit jaar al de indoorgebieden Marmeladen-Land en Gummibeerchenland. Vorig jaar nog opende het park een nieuw buitengebied met Wetterwelt, hier vind je meerdere kinderattracties waar gespeeld, geklommen en gegleden kan worden. Verder is er ook een parktreintje terug te vinden, maar de grootste attractie van het gebied is een Disk’O Coaster van de Italiaanse fabrikant Zamperla.

 

 

Bron en foto: Karls