Nieuw planetarium Vulcania vat vuur

Vulcania, een Frans educatief pretpark, zou voor hun 20ste verjaardag het grootste planetarium van Frankrijk openen. Die plannen zullen voorlopig niet kunnen doorgaan, want tijdens de werkzaamheden aan het gebouw is er een brand uitgebroken. De brand heeft immense schade aangericht waardoor het planetarium dit jaar al zeker niet zal openen.

 

Een Frans educatief pretpark Vulcania, gelegen in Saint-Our-Les-Roches, is op donderdag 10 februari het slachtoffer geworden van een brand. Vulcania bestaat dit jaar 20 jaar en dat zou gevierd worden met de opening van het grootste Franse planetarium. Helaas is bij de bouw van het planetarium een brand uitgebroken waardoor de nieuwe educatieve attractie dit jaar niet meer zal openen. Er vielen gelukkig geen gewonden en de brandweer kreeg uiteindelijk het vuur onder controle. De brandweer bevestigde aan de aanwezige pers dat het ging om een dakbrand, waar de isolatie als eerste vuur zou gevat hebben. De oorzaak is nog niet bekend.

 

Het planetarium was zo goed als af. De attractie is een investering van zo’n 11 miljoen euro. Wat er nu met het planetarium nog zal gebeuren is nog onduidelijk. Het park is momenteel gesloten voor jaarlijks winteronderhoud. De heropening van het park eind maart komt door dit incident niet in het gedrang.

 

Bron: Le Parisien

Foto: Vulcania