Fotoalbums: Luna Park La Spezia & Luna Park Rapallo – januari 2022

In januari 2022 trokken zes Themeparkfreaks erop uit naar het Italiaanse Genua om in en rond de stad heel wat credits te scoren en zo het jaar meteen goed in te zetten. Ze bezochten enkele parkjes, een aantal kermissen, de plaatselijke cocktailbars en de prachtige gebouwen in en rond Genua.

 

Nadat ik in januari 2020 tijdens een Grieks weekendje de smaak te pakken had gekregen van een winters verjaardagstripje, was het dan ook niet lang nadenken toen we vliegtickets zagen voor 9,98 euro per persoon heen en terug naar het Italiaanse Genua. De Nederlandse Themeparkfreaks Jos, André en Rik en de beide Belgische Timmen van onze groep vervoegden zich bij mijn “Jonathan’s Birthday Pizza Party” tripje en zo waren we voor het eerst mooi gebalanceerd met 50% Belgen en Nederlanders. Helaas konden wegens coronaquarantainemaatregelen op de valreep Themeparkfreaks Lennert en Laura niet mee, dus besloten we elke avond maar cocktails voor hen er bij te drinken! Maar genoeg geleuterd, er stonden namelijk ook achtbanen op het programma!

 

Luna Park La Spezia:

Luna Park La Spezia is een best grote kermis bij het shoppingcenter van La Spezia. Er staan heel wat kinderattracties maar ook een heleboel andere attracties zoals springkastelen, vliegtuigmolen, piratenschip met staan kooien, een glazendoolhof, Afterburner, Tagada, botsauto’s, Music Express, Kamikaze, botsboten en een speciale thrillride die ik nog niet eerder gezien had. Wij kwamen voornamelijk voor de twee achtbanen die er stonden, de Big Apple achtbaan Bruco Mela van Fratelli Lazzari en de aangedreven achtbaan Niagara van Del Bigallo.

Luna Park Rapallo:

Luna Park Rapallo is gelegen in het Italiaanse dorpje Rapallo. Op de kleine kermis staan onder andere botsauto’s, luchtballen op het water, een soort rol kooi, een glijbaan, een reuzenrad en een beetje verstopt staat er ook nog een echte Big Apple achtbaan met de naam Brucomela uitgebaat door Claudi.