Fotoalbums: Il Bruco Mela & Luna Park Sestri Levante – januari 2022

In januari 2022 trokken zes Themeparkfreaks erop uit naar het Italiaanse Genua om in en rond de stad heel wat credits te scoren en zo het jaar meteen goed in te zetten. Ze bezochten enkele parkjes, een aantal kermissen, de plaatselijke cocktailbars en de prachtige gebouwen in en rond Genua.

 

Nadat ik in januari 2020 tijdens een Grieks weekendje de smaak te pakken had gekregen van een winters verjaardagstripje, was het dan ook niet lang nadenken toen we vliegtickets zagen voor 9,98 euro per persoon heen en terug naar het Italiaanse Genua. De Nederlandse Themeparkfreaks Jos, André en Rik en de beide Belgische Timmen van onze groep vervoegden zich bij mijn “Jonathan’s Birthday Pizza Party” tripje en zo waren we voor het eerst mooi gebalanceerd met 50% Belgen en Nederlanders. Helaas konden wegens coronaquarantainemaatregelen op de valreep Themeparkfreaks Lennert en Laura niet mee, dus besloten we elke avond maar cocktails voor hen er bij te drinken! Maar genoeg geleuterd, er stonden namelijk ook achtbanen op het programma!

 

Luna Park Sestri Levante:

Luna Park Sestri Levante is een winterkermis op het strand van Sestri Levante. Op deze kermis zijn heel wat kinderattracties terug te vinden maar ook een reuzenradje, een Booster, zweefmolen, glijbaan en voor ons het belangrijkste, een achtbaantje met draaiende karretjes! Deze had de naam Roller Coaster en was gloednieuw aangekocht door de familie Franchini bij de Chinese fabrikant Shangang Rides. We ontdekte deze gloednieuwe achtbaan tijdens de voorbereiding van onze reis.

Il Bruco Mela:

Il Bruco Mela is op hetzelfde terrein gelegen als Luna Park Sestri Levante, maar in tegenstelling tot de laatst genoemde blijft Il Bruco Mela er een gans jaar staan. Het miniparkje bevat welgeteld 1 attractie, de babyachtbaan Bruco Gram die ook in de winter geopend is maar helaas niet tijdens onze twee dagen toen we de plek bezochten. Ook deze achtbaan hadden we ontdekt tijdens de voorbereiding van onze reis.