Uitgetest: Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel

Sinds juni 2020 heeft Disneyland Resort Paris een hotel opnieuw geopend. Het vroegere Disney’s Hotel New York heeft namelijk een grondige renovatie en re-branding achter de rug. Het hotel heet nu Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel en staat volledig in het teken van de Marvel superhelden. Als doorgewinterde fans van de Marvel films en series konden Hannelore en ik het niet laten om dit hotel eens uit te testen.

 

Via de website van Disneyland Paris hebben we heel gemakkelijk ons verblijf kunnen boeken. Wanneer je een overnachting boekt bij Disneyland Paris dan heb je automatisch ook tickets gekocht voor beide Disney parken. Dit zit in de prijs van de overnachting inbegrepen. De tickets zijn geldig van de eerste tot de laatste dag van je verblijf en je kunt wanneer je ook maar wil heen en weer lopen van het ene park naar het andere. Een extra voordeel is dat het park eerder opent voor hotelgasten en abonnees, dit zijn de zogenaamde magische uren. Verder zit er in de prijs ook al parking voor je wagen inbegrepen want als hotelgast is die gratis. Heb je je kamer geboekt, in ons geval een Superior (standaard) kamer dan kun je er nog een heleboel opties aan toevoegen. Zo kun je thuis vouchers bestellen voor ontbijt, lunch en een avondmaal. Deze vouchers kun je dan in de parken en in de hotel inwisselen voor een maaltijd. Optioneel kun je via je boeking ook een Photopass bestellen, dit is een kaart waarop je alle foto’s genomen in de parken kunt laten uploaden. Die kun je dan thuis downloaden.

 

 

Onthaal + eerste indruk van het hotel

Om 8u ‘s morgens komen we aan bij het hotel. Alvorens we de parking kunnen oprijden, volgt er een veiligheidscontrole. Zo wordt de koffer van de auto gecontroleerd en wordt onze boeking gecontroleerd. De auto kun je kwijt op de gratis parking en je bagage geef je af aan de ingang van het hotel. De medewerkers van het hotel brengen die later op de dag naar je kamer. Voordat je het hotel betreedt volgt er wederom een veiligheidscontrole, dit keer moeten we door een metaaldetector en worden de rugzakken gecontroleerd.

We zijn nu binnen in het hotel en het valt direct op dat Marvel hier het hoofdthema is. In de foyer staan er 3 pakken van Iron Man en kun je ook het schild van Captain America zien hangen. Ook de stijl van het hotel komt prachtig tot zijn recht in combinatie met de vele kunstwerken van de Marvel superhelden. De stijl komt uit de jaren 30 en heet Art Deco, afkomstig uit New York. Het gebouw is gebouwd naar de vorm van de gebouwen uit The Big Apple, het komt daarom heel imposant en robuust over. Op de achtergrond van de incheckbalie zie je een filmpje afspelen waarop een tekening van een superheld wordt gemaakt. Het hotel is opgedeeld in verschillende delen die allemaal vernoemd zijn naar bekende plekken uit de wereldstad New York.

Onze dag begonnen we uiteraard in 1 van de 2 Disney parken. Zoals eerder vermeld mogen we als hotelgast eerder naar binnen. Ons bezoek vindt plaats in februari, dan is enkel Disneyland Paris een uur eerder geopend. In het hoogseizoen zijn beide parken al vlug 2 uur eerder open exclusief voor hotelgasten en abonnees. Bij het inchecken hebben we alle drie een kaart gekregen. Die kaart is ons ticket voor beide parken en tegelijkertijd de sleutel van onze kamer. Ook de op voorhand bestelde ontbijtvouchers staan op die kaarten. Als hotelgast kun je via de achterkant gemakkelijk naar de parken. Aan de voorkant van het hotel stopt er een bus die je naar het park brengt.

Later op de dag zijn we dan ook terug gekomen en zijn we het hotel eens gaan verkennen. Werkelijk overal vind je wel schilderijen, tekeningen en schetsen van superhelden terug. Als fan herken ik al redelijk snel Thor, Captain America en The Hulk.

De Kamer

Met onze kaart openen we deur van onze kamer. Deze standaardkamer of Superior kamer zoals Disney het noemt heeft zicht op de tuin van het park. Er zijn 2 bedden en er is uiteraard een verzorgde badkamer. De New Yorkse Art Deco stijl wordt in de kamers verder doorgetrokken. In onze kamer hangt er een schilderij van The Black Panther. Tof om te zien dat er ook details zijn in onze kamer, zonder dat het te kitscherig wordt. In onze kamer hebben we een minibar, een koffieapparaat en een tv. Op de tv worden we alvast welkom geheten door het park. Na onze overnachting moet ik bekennen dat ik stiekem verliefd ben geworden op de bedden want die zijn grandioos goed. Een prima kamer dus.

Horeca in het hotel

Het hotel heeft 2 restaurants en 2 bars, ook is er een lounge. Wij hebben enkel ontbeten in het hotel dat gebeurt in de 2 restaurants en de lounge. Wij kregen een plaats toegewezen in het Manhattan restaurant waar we konden genieten van een heerlijk ontbijt met alles wat je maar kan wensen. Heerlijke koffie, vers geperst fruitsap en chocomelk voor wie dat wil. Ook het eten was tiptop in orde, zo was er een ruim buffet met groot assortiment aan broodjes en beleg. Ook een gekookt eitje of een roerei met spek behoorde tot de opties. De bars hebben we wegens tijdsgebrek niet uitgeprobeerd, idem voor de lounge.

Extra entertainment in het hotel

Hotelgasten kunnen genieten van enkele voordelen. Er is een binnen en buiten zwembad in het hotel met bubbelbaden. Daarnaast is er ook een fitness, deze zaken zijn toegankelijk met dezelfde kaart die je bij het inchecken krijgt. Verder is er ook een jogparcours, een paar tennisbanen, sauna’s en stoombaden. Massages behoren ook tot 1 van de opties. In het hotel is er ook een shop die alleen maar spullen van Marvel verkoopt. Er is ook nog een speel- en gameruimte.

Marvel Super Hero Station

Wie overnacht in dit hotel kan enkele foto’s nemen in het Marvel Super Hero Station. Dit is een ruimte waar je een heleboel leuke foto’s van jezelf en je vrienden/gezin kan nemen met een achtergrond die recht uit een Marvel film zouden kunnen komen. Als eerste kunnen we er op de foto met Spiderman.

Ernaast vind je een op Dr. Strange gebaseerde achtergrond of kun je kijken of je waardig genoeg bent om Mjölnir (hamer van Thor) op te tillen.

De leukste vond ik de slaapkamer van Spiderman. Wanneer je een foto hebt genomen en deze ondersteboven houdt, dan lijkt het alsof je ondersteboven hangt aan het plafond van de slaapkamer.

Verder kun je ook nog een foto nemen in een portaal van Dr. Strange en in de laarzen van Iron Man. Ook is er nog een achtergrond van Ant-Man and the Wasp en een kooi van The Collector.

Toen we uit Super Hero Station kwamen, liepen we door 1 van de vele gangen. In 1 van die gangen vonden we concept arts terug van het toekomstige Marvel gebied in Walt Disney Studios. Ook het al geopende Marvel gebied in Disney California Adventure Park werd op de muur vertoond. Uiteraard hangen er ook een heleboel covers van comics (strips) aan de muur en vinden we nog een fotopunt.

Uitchecken

De kamer moet je tegen 11u verlaten, de kaart om je deur te openen mag je houden. Op de dag van je vertrek mag je wel nog steeds beide parken bezoeken, ook de faciliteiten van het hotel blijven beschikbaar.

 

Conclusie

We hebben een prachtige 2-daagse beleefd in de Disney-parken en in het Disney’s Hotel New York – The Art of Marvel. Het hotel is prachtig en heeft een mooie stijl die je ook terugvindt in de kamers. De bedden zijn heel erg goed en ‘s avonds is het er rustig. Marvel fans zullen hier heel wat bekende zaken tegenkomen. Het ontbijt was heerlijk en niets op aan te merken en ook het personeel verdient een dikke pluim voor hun gastvrijheid en vriendelijkheid. Een aanrader dus om hier eens te slapen.