Nieuwe achtbaan bijna volledig opgebouwd in Luna Park NYC

Luna Park NYC is volop bezig met de opbouw van twee nieuwe attracties. Zo opent het park een nieuwe achtbaan en Log Flume die in elkaar verweven zijn. Beide attracties worden gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla, die eveneens het park uitbaat.

 

Luna Park NYC is misschien wel het bekendste pretpark in New York. Het is gelegen op het schiereiland Coney Island vlak aan het strand Coney Island Beach. Dit park kwam in meerdere films en televisieseries op de buis en is de thuishaven van de legendarisch houten achtbaan Cyclone. Dit jaar opende het park al een nieuwe achtbaan met Mini Mouse, een achtbaan van het type Mini Mouse gebouwd door Zamperla en afkomstig uit Victorian Gardens waar de baan in werking was van 2003 tot 2019.

In principe zou het park in 2021 nog een tweede achtbaan openen, maar de openingsdatum werd verschoven naar dit jaar. Deze achtbaan is compleet nieuw en wordt momenteel volop opgebouwd in het park. Het gaat om een Junior Coaster van 400 meter lang, 15,2 meter hoog en die een snelheid van 42 km/u zal behalen.

Tussen de achtbaan wordt ook een Log Flume attractie gebouwd. Zo zal er een leuke interactie zijn tussen beide attracties. Ook deze wordt gebouwd door Zamperla, wat niet zo heel gek is, aangezien deze Italiaanse fabrikant ook het park uitbaat sinds 2010.

Bron en foto: Luna Park NYC