Sally Dark Rides bouwt darkride Volkanu in Lost Island Theme Park

Lost Island Theme Park is een Amerikaans pretpark in opbouw dat de deuren zal openen in 2022. Dit pretpark wordt gebouwd naast het al bestaande waterpark Lost Island Waterpark. Het park zal zo’n 100.000.000 dollar kosten en kondigde onlangs aan dat een van de hoofdattractie een darkride zal worden, gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Sally Dark Rides.

 

Er komt meer en meer informatie naar buiten over de attracties en themagebieden die zullen openen wanneer het nieuwe Amerikaanse pretpark Lost Island Theme Park de deuren opent. Lost Island Theme Park wordt opgedeeld in 5 zones die elk hun eigen thema krijgen (geesten, lucht, water, aarde en vuur). In deze zones zullen tal van attracties te vinden zijn waaronder drie achtbanen. Dit worden de gelanceerde achtbaan Kanonen afkomstig uit het Zweedse pretpark Liseberg alsook Cobra uit het Zuid-Afrikaans pretpark Ratanga Junction. De derde achtbaan wordt een simpele Big Apple.

Ook fans van darkrides zullen hier een grote attractie terugvinden die op hun maat gemaakt is. Volcano – Quest for the Golden Idol zal gebouwd worden in een grote vulkaan die je al op de concepttekeningen kan zien. Voor de bouw wordt beroep gedaan op het Amerikaanse bedrijf Sally Dark Rides, dat in België destijds Challenge of Tutankhamon bouwde in Walibi Belgium en tal van andere darkrides in Amerikaanse parken.

Het verhaal achter de attractie is ontwikkeld om te passen binnen het mythische karakter van het park. Het draait om Volkanu, een legendarisch dierlijk wezen van gesmolten gesteente dat in Lost Island leeft. De inzittenden gaan op zoek naar het Ora-Tika beeld, dat er voor zorgt dat Volkanu blijft slapen. Men moet dit terugbrengen naar een altaar om zo de vrede op het eiland te herstellen. Onderweg naar de vuurtempel zullen ze met een Thermal Blaster handlangers van Volcanu moeten verslaan.

Bron en foto’s: Sally Dark Rides