Meer informatie bekendgemaakt over nieuwe Duitse thrillride Davy-Jones Delirium

De Duitse exploitant Thilo Janßen gaat in 2022 opnieuw uitpakken met een nieuwe attractie. Het gaat om een thrillride met de naam Davy-Jones Delirium die volledig gethematiseerd wordt. Ondertussen is meer nieuws over de oorsprong van de attractie naar buiten gekomen.

 

Dit jaar kunnen we een nieuwe thrillride verwelkomen op de Duitse kermissen. De exploitant Thilo Janßen uit het Duitse Hamburg gaat namelijk uitpakken met een Afterburner van de Nederlandse fabrikant KMG. Deze krijgt de naam Davy-Jones Delirium en moet haar debuut maken in 2022.

Ondertussen is ook de oorsprong van de attractie bekendgemaakt. Het gaat om de Dizzy Wizzy uit het Engelse pretpark Pleasurewood Hills die in 2004 opende in het park, toen nog onder de naam Fire Ball. De attractie wordt momenteel gerestyled naar haar nieuwe thema waarmee ze zal rondreizen op de Duitse kermissen.

 

Thilo Janßen:

Thilo Janßen is een Duitse exploitant die al een tijdje meedraait in het kermiscircuit. In 2011 kocht hij de Crazy Mouse over van Anja Goetzke uit München die daarvoor nog van 1998 tot en met 2009 op South Pier in Blackpool had gestaan. Dit is een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes die gebouwd werd door Reverchon.

Vorig jaar nog kocht Thilo Janßen een gloednieuwe achtbaan met Emil der Wurm, ditmaal gericht op kinderen. Het gaat hier om een Big Apple / Wacky Worm die gebouwd werd door de Turkse fabrikant Güven Amusement Rides.

 

LandErlebnis Janßen:

Maar Thilo Janßen is niet alleen actief in de kermiswereld. De exploitant richtte in 2016 het familiepretpark LandErlebnis Janßen op in het noorden van Duitsland. Daar opende in 2020 een gelijkaardige achtbaan die ook de Big Apple / Wacky Worm lay-out heeft. Hier werd de achtbaan gedoopt tot Willi der Wurm. In 2022 zal een Butterfly openen die voorheen in Bayern-Park stond.

 

 

Bronnen: davy_jones_delirium, kirmesforum, KMG

Foto’s: davy_jones_delirium