Uitgelicht: Hals-über-Kopf – Erlebnispark Tripsdrill

In 2020 opende Erlebnispark Tripsdrill twee nieuwe achtbanen die kruislings door elkaar gebouwd werden. De grootste van deze achtbanen is Hals-über-Kopf, een zogenaamde Suspended Thrill Coaster. Dit was voor Vekoma een nieuw concept en een vernieuwde versie van de alom gekende SLC of Suspended Looping Coaster.

 

 

Hals-über-Kopf, vrij vertaald “halsoverkop”, is de allereerste Suspended Thrill Coaster (STC) ter wereld. De achtbaan bereikt een maximale snelheid van 80 km/u en is 30 meter hoog. Tijdens de rit van 800 meter gaan bezoekers viermaal overkop. De attractie heeft twee treinen waar telkens 20 personen in kunnen plaatsnemen, goed voor een capaciteit van 800 personen per uur.

De rit start met een First Drop. Hierna komt de eerste inversie met de Zero-G Roll, gevolgd door een tweede inversie, een zogenaamde Immelmann. Vervolgens raast de trein door een Airtime Hill, een Twisted Airtime Hill, een Helix en een Bunny Hop om tot slot af te sluiten met de twee laatste inversies zijnde een Canyon Dive en een Corkscrew. Kinderen vanaf 6 jaar met een minimumlengte van 1,20 meter mogen een ritje maken met begeleiding. Vanaf 8 jaar mag dit ook zonder begeleiding van een volwassene.