Nigloland sloot seizoen 2021 af met 590.000 bezoekers

Het Franse pretpark Nigloland blikt tevreden terug op het afgelopen seizoen, met 590.000 bezoekers behaalde men namelijk bijna een evenaring van haar bezoekersrecord. Ook al was het geen makkelijk jaar door de coronamaatregelen, kwamen de bezoekers toch volop genieten van het park en de nieuwe achtbaan.

 

Nigloland had opnieuw een bijzonder goed jaar in 2021, zelfs met de nodige COVID-19 maatregelen kwamen de bezoekers in grote getallen langs. De opening van het seizoen werd dit jaar verschoven van april naar 12 juni en men moest verplicht een vaccinatiebewijs tonen. Ondanks alle beperking en maatregelen was vooral de zomerperiode bijzonder succesvol.

In 2018 behaalde het park haar bezoekersrecord van 655.000 bezoekers en 2019 kwamen 635.000 bezoekers over de vloer, wat betekent dat 2021, met een kortere periode van opening, in verhouding tot het aantal openingsdagen eigenlijk beter scoorde dan het recordjaar.

Operations manager Rodolphe Gélis vertelt ook zeer tevreden te zijn met de cijfers van dit jaar. “We zijn zeker zeer tevreden met de opkomst van dit jaar en al helemaal met het feit dat we onze nieuwste watercoaster Krampus Expedition hebben kunnen openen. Dit was de duurste investering ooit voor het park. We wilden supergraag onze bezoekers iets nieuw aanbieden en daar waren de bezoekers zeer blij mee. Krampus Expedition is ondertussen al de populairste attractie van het park geworden. Op deze manier kunnen we opnieuw uitkijken naar de toekomst met een gerust gevoel.”

 

Uitzonderlijke maand juli

In 2020 kondigde het park al aan de allereerste watercoaster van Frankrijk te openen. Het park probeerde zich dan ook aan deze belofte te houden en investeerde zwaar om de bezoekers iets moois aan te bieden. De opening van deze achtbaan loonde ook, in juli merkte men een stijging van 30% aan bezoekers tegenover dezelfde maand in 2019. En dat jaar werd dan nog een record geboekt. Het weer zat in juli mee, waardoor de bezoekers ten volle konden genieten van de waterattractie.

 

Ook Nigloween was succesvol

Het hoogtepunt van het seizoen blijft Nigloween, in 2018 en 2019 kwamen tijdens deze periode nog net geen 160.000 griezelen in het park, in 2021 waren er dat 195.000. Dit doordat het park langer open bleef.

 

2022…

Het park kijkt ook al vooruit naar 2022. Het park zal heropenen op 9 april en viert dan haar 35ste verjaardag. Om deze verjaardag te vieren gaat men klassieke attracties als Les Hérissons, La Ronde des Canard en Les Montgolfières volledig opfrissen.

 

Bron: Nigloland