Uitgelicht: Thor’s Hammer –Djurs Sommerland

Met Thor’s Hammer opende Djurs Sommerland in 2002 haar tweede achtbaan en is nu de oudst werkende achtbaan van het park. Deze achtbaan is van het type Bobsled Coaster, gebouwd door Gerstlauer, die hiermee een eigen vorm van de Wilde muis achtbanen ontwierp.

 

In Djurs Sommerland werd in 2002 Thor’s Hammer geopend. Deze achtbaan is van het type Bobsled Coaster en werd gebouwd door het toen nog jonge bedrijf Gerstlauer, dat hiermee haar derde achtbaan afleverde. De Bobsled coaster wordt getypeerd door de scherpe haarspeldbochten en een bochtig parcours met enkele airtime heuveltjes.

Thor’s Hammer is gethematiseerd naar de God Thor, uit de Noorse mythologie. De baan is 480 meter lang, 16 meter hoogte en bereikt een snelheid van om en bij de 60 km/u. Over de baan rijden karretjes die plaats bieden aan vier personen. Zo wordt er een theoretische capaciteit van 720 personen per uur behaalt.

Wie een ritje wil maken moet tenminste 1 meter groot zijn onder begeleiding of 130 cm om alleen plaats te nemen.