Nieuwe beelden van testritten tonen enorme snelheid op Mack-achtbaan

In het Chinese pretpark Suzhou Amusement Land Forest World wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gelanceerde achtbaan gebouwd door Mack Rides. Volgens de fabrikant is het de snelste achtbaan met lancering die ze ooit bouwden. Nieuwe testritten tonen goed hoe snel de rollercoaster echt is.

 

Het Chinese Suzhou Amusement Land Forest World pakt, als alles goed gaat, nog dit jaar uit met de hoogste en volgens de fabrikant ook snelste gelanceerde achtbaan die Mack Rides tot nog toe heeft ontworpen. De baan kreeg de naam Hurricane Roller Coaster. Nieuwe beelden van de testritten tonen goed hoe snel de baan echt is, de trein raast door het volledige parcours!

 

Het 62 meter hoge gevaarte lanceert inzittenden tot een vermoedelijke topsnelheid van 129,6 km/u, ze ervaren tijdens de rit krachten tot 4,3 G. De snelheid is nog niet definitief bevestigd. De lay-out bevat naast de gigantische Top Hat maar liefst vijf inversies: een Zero-G Roll, een Immelmann met een in elkaar gewoven Cobra Roll en verticale looping.

 

Suzhou Amusement Land Forest World

Suzhou Paradise Forest World is een gloednieuw pretpark dat in 2020 haar deuren opende. Voordien bestond het park op een andere plek, zo’n vijf kilometer ten noorden van de huidige locatie. Alle vijf achtbanen uit het voormalige park werden verwijderd en zijn niet mee verhuisd naar de nieuwe vestiging. In plaats daarvan bezit Forest World nu twee achtbanen van de Chinese fabrikant Golden Horse: een Spinning Coaster en een unieke nieuwe generatie Tilt Coaster. De Mack Rides-achtbaan wordt de derde achtbaan van het park.

 

Bron: Mack Rides