Parc Spirou investeert in nieuw themagebied met twee attracties

Het Franse pretpark Parc Spirou blijft groeien, volgend jaar zal opnieuw een themagebied geopend worden, met twee nieuwe attracties. Uiteraard komt dit gebied opnieuw in het teken van een stripreeks te staan, namelijk Kid Paddle en Game Over.

 

Het jonge Franse pretpark Parc Spirou viert in 2022 haar vijfde verjaardag en doet dat met de opening van een nieuw themagebied dat in het teken staat van de strips Kid Paddle en Game Over. De nieuwe zone doet het park groeien met 4000 vierkante meter.

De blikvanger van de zone wordt een Disk’O Coaster gebouwd door Zamperla. Bij dit type attractie rijdt een grote ronde schijf over en weer over een heuvel terwijl ze ronddraait. Een voorbeeld van dit type attractie kennen we van De Grote Golf in Plopsaland De Panne.

Behalve de Disk’O Coaster komt er in de zone ook een waterspeeltuin. Naast de nieuwe attracties komen er ook overdekte zitplekken en groenvoorzieningen. Om dit alles te realiseren wordt zo’n drie miljoen euro geïnvesteerd.

 

Bron en foto: Parc Spirou