Nieuwe kleuren voor Tatsu in Six Flags Magic Mountain

De Flying Coaster Tatsu opende in 2006 als snelste, langste en hoogste Flying Coaster ter wereld, maar raakte ondertussen wel al enkele records kwijt. Ook de oranje/gele kleur begon ondertussen te vervagen, daarom besloot Six Flags Magic Mountain hem een nieuw, opvallend, kleurtje te geven.

 

In Six Flags Magic Mountain is men bezig met de bouw van een nieuwe recordbrekende achtbaan, maar ook de oudere baan Tatsu kreeg de nodige aandacht deze winter. Flying Coaster Tatsu, die opende in 2006, kreeg een opvallend nieuw kleurtje. Oorspronkelijk had de track een gele backbone met rode rails en oranje support.

Het nieuwe kleurenschema is veel opvallender. De supports kregen een felgroene kleur en de track werd oranje.

 

© Our Mountain Thrill Park

 

Tatsu

Tatsu werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Bolliger & Mabillard en opende in 2006. De achtbaan pakte bij de opening zowel het record voor snelste, hoogste en ook langste Flying Coaster in de wereld. Tijdens de rit van 1097,9 meter gaan de bezoekers doorheen volgende elementen: een Corkscrew, een Zero-G Roll, een Horseshoe, een Pretzel Loop en een In-Line Twist. De Flying Coaster bereikt een snelheid van 99,8 km/u en is 51,8 meter hoog.

Nieuwe recordbrekende achtbaan in 2022

Met Wonder Woman Flight of Courage zal het park volgend seizoen opnieuw een achtbaan openen die records verbreekt. Deze wordt een Raptor-achtbaan van de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction. Deze Single Rail Coaster zal een hoogte krijgen van 39,9 meter en een lengte van 1.005,8 meter. Hiermee wordt Wonder Woman Flight of Courage zowel de hoogste alsook de langste Single Rail Coaster ter wereld. De maximumsnelheid zal 93,3 km/u bedragen, waarmee ze op een gedeelde eerste plaats zal komen te staan met Jersey Devil Coaster in Six Flags Great Adventure. In de baan zullen drie inversies verwerkt worden, namelijk een Zero-G Stall, een Dive Loop en een Zero-G Roll.

 

Bron: RCDB, Our Mountain Thrill Park

Foto: Our Mountain Thrill Park