Intamin Amusement Rides bouwt 50 meter hoge gelanceerde achtbaan in Dubai

De Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides is bezig met een spectaculair nieuw project in de Verenigde Arabische Emiraten. In Dubai Hills Mall bouwde het haar eerst Polar rollercoaster, een gelanceerde achtbaan van bijna 50 meter hoog met een spaghettibal als afdaling.

 

De werken voor het nieuwe indoorpretpark en shoppingcenter Dubai Hills Mall gingen in 2020 de hoogte in. Op de concept art konden we een 50 meter hoog gebouw zien waarin een spaghetti aan rollercoastertrack in verstopt zit. Het project zou gebouwd gaan worden in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten.

 

Met dergelijke projecten is het altijd even afwachten of ze werkelijk gerealiseerd worden, maar in augustus 2020 waren de werken rond de hal volop aan de gang. Dit toonde meteen dat het project goed op dreef was.

In de loop van 2021 werd de speciale gevel rond het gebouw volledig afgewerkt. Hiermee kreeg het meteen haar kenmerkend uiterlijk van op de concept arts. Het was nu enkel nog wachten op de eerste foto’s van de rollercoaster in het gebouw.

De afgelopen maanden werd door Intamin hard gewerkt aan het project en ondertussen werd het laatste trackdeel geplaatst. Ook de trein werd op de baan gezet.

De rollercoaster heeft de naam Storm gekregen en is in totaal 679 meter lang. Deze heeft een verticale LSM lancering tot net onder het dak van het gebouw dat 50 meter hoog is. Het is meteen ook de eerste Polar achtbaan die Intamin bouwde, de opening is voorzien voor 2022.

 

 

Polar Coaster

De Polar Coaster is een concept dat voor het eerst opdook in 2012. Het werd ontwikkeld om de hoogste achtbaan ooit te bouwen rond een 170 meter hoge toren. De rollercoaster zelf zou 150 meter hoog gaan worden en volledig langs de toren lopen. In 2015 werd Intamin als fabrikant voor het project onthuld en werd de nieuwe lay-out uit de doeken gedaan. Momenteel is het nog zeer onduidelijk of dit project effectief ooit verwezenlijkt zal worden of niet. De achtbaan van de Dubai Hills Mall is alvast geïnspireerd op dit idee, maar dan veel kleinschaliger uitwerkt. Al blijft 50 meter nog steeds een indrukwekkende hoogte!

 

 

Bron: rcdb, Coasters World

Foto’s: Protenders, Coasters World, BTFS Fire Protection