Foto’s: Jagdmärchenpark Hirschalm en Oostenrijkse rodelbanen

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Oostenrijk mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Stoaninger Alm

Stoaninger Alm is gelegen in Schönau im Mühlkreis in de regio Boven-Oostenrijk. Hier vind je de monorail Alpine Coaster Speed-Gleit-Bahn terug die een lengte heeft van 1000 meter. De rodelbaan werd gebouwd in 2003 door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Stoaninger Alm ligt vlak bij het pretpark Jagdmärchenpark Hirschalm.

Jagdmärchenpark Hirschalm

Jagdmärchenpark Hirschalm is een bescheiden pretparkje dat gelegen is in Unterweißenbach in de regio Boven-Oostenrijk. Het pretparkje heeft met Familienachterbahn een Big Apple achtbaan in huis die gebouwd werd in 2004 door de Italiaanse fabrikant SBF-Visa Group. Een andere leuke attractie in het park is de zomerrodelbaan die gebouwd werd door Wiegand, dit is er eentje met een goot zonder rails. Verder staat hier onder andere een vrijevaltorentje, botsauto’s en kinderscooters. Voor al deze attracties betaal je gewoon per rit. Verder is er ook nog een sprookjespark en een sprookjespad. Deze bezochten we echter niet omdat hier apart voor te betalen is.

Bobovka Lipno

Vlak over de Oostenrijkse grens in Tsjechië vinden we Bobovka Lipno, een rodelplaats in het dorpje Lipno nad Vltavou. Met Letni Bobová Dráha hebben ze een zomerrodelbaan in handen met goot die gebouwd werd door Wiegand. Met Horská Bobová Dráha hebben ze een tweede rodelbaan in handen, dit maal een Alpine Coaster die eveneens gebouwd werd door Wiegand. Deze rodelbaan opende in 2016 en heeft een lengte van 780 meter. Beide attracties zijn naast elkaar gelegen.

Grünbergflitzer Gmunden

De Grünbergflitzer is een rodelbaan in Gmunden in de regio Boven-Oostenrijk. De Alpine Coaster werd gebouwd in 2014 door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Deze heeft één rail en is 1400 meter lang.