Eerste onride-video Pantheon in Bush Gardens Williamsburg is een feit

In het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg opent volgend jaar, na twee jaar uitstel, de gloednieuwe achtbaan Pantheon. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin en bevat meerdere lanceringen en een hoge spike. Onlangs dook de allereerste onride-video op.

 

Het Amerikaanse pretpark Busch Gardens Williamsburg zal volgend seizoen uitpakken met een spectaculaire nieuwe achtbaan genaamd Pantheon. Pantheon is een multi‑launch coaster, gebouwd door Intamin Amusement Rides. De achtbaan bevat meerdere lanceringen en een metershoge spike. Bij deze achtbaan draait alles om enkele mythologische goden die uitgebeeld worden in enkele van de speciale elementen in de baan. Het park deelde onlangs de allereerste onride-video, waarop we al een goed beeld krijgen van de rit.

 

Pantheon feiten

Pantheon bevat in totaal vier lanceringen, waarbij je telkens sneller gaat. De eerste maal word je gelanceerd aan 57,9 km/h (voorwaarts), vervolgens aan 80,4 km/h (voorwaarts), nogmaals aan 98,2 km/h (achterwaarts) en uiteindelijk aan 107,8 km/h (voorwaarts).

Pantheon heeft een lengte van 1.014,4 meter, maar aangezien je voorwaarts en achterwaarts gaat op de spike, zal je een totale afstand afleggen van 1.280 meter. Een ritje op de nieuwe achtbaan zal 2,5 minuten duren. Op de baan rijden twee treintjes die telkens plaats bieden aan 20 personen.

 

Meer updates vindt u hier.

 

Bron: Busch Gardens Williamsburg