Fotoalbum: Cavallino Matto – augustus 2021

Themeparkfreak Jonathan uit België en Themeparkfreak Jos uit Nederland trokken er andermaal tezamen op uit. Ditmaal gingen ze van het noorden van Italië tot helemaal in het zuiden van het land. Tijdens hun ultieme jacht naar rollercoasters bezochten ze een heleboel pretparken en kermissen.

 

Cavallino Matto is een gezellig regionaal pretpark met maar liefst 6 achtbanen. Het is gelegen in de mooie Italiaanse streek Toscane en het park is dan ook gelegen in een oase van bomen. Blikvanger van het park is ongetwijfeld de Togo Stand-Up Coaster Freestyle die een heerlijke rit weggeeft met een aantal zeer leuke airtimemomenten in. Een andere bijzondere achtbaan is de Water Coaster Jurassic River die gebouwd werd door Technical Park, deze werd ongelooflijk mooi gethematiseerd met een heleboel leuke dinosaurussen. Project 1 is een leuke familieachtbaan die vroeger nog over de Italiaanse kermissen rondreisde maar ondertussen al enige tijd vast in het pretpark verblijft. Wild Mine is een wilde muis achtbaan. Verder heb je nog de kinderachtbanen Topo Zorro en Speedy Gonzales die beiden een Speedy Gonzales thema hebben meegekregen. Andere leuke attracties zijn de zweefmolen, frisbee, vrijevaltoren, splash battle, Polyp en schommelschip.