Trackdelen voor Dr. Diabolical’s Cliffhanger komen aan bij Six Flags Fiesta Texas

Het Amerikaanse Six Flags Fiesta Texas pakt volgend jaar groots uit met de komst van een nieuwe achtbaan van formaat: Dr. Diabolical’s Cliffhanger. Deze dive coaster van de Zwitserse achtbaanfabrikant Bolliger & Mabillard wordt met haar drop van 95° tevens de steilste dive coaster die B&M ooit ontwierp. Ondertussen zijn verschillende trackdelen aangekomen in het park.

 

Six Flags Fiesta Texas, gelegen bij San Antonio in de Amerikaanse staat Texas, maakte afgelopen zomer de komst van een grote nieuwe attractie in het steampunk-gebied van het park bekend. Het betreft Dr. Diabolical’s Cliffhanger, een dive coaster van de Zwitserse fabrikant B&M.

Dr. Diabolical’s Cliffhanger wordt 45,7 meter hoog, 762,3 meter lang en bereikt een topsnelheid van 96,6 km/u. Tijdens de rit gaan bezoekers twee keer overkop, een keer vlak na de drop in een immelmann en de tweede keer door een 270° zero-g-roll. Na de remmen halverwege het parcours volgt nog een drop van 22,9 meter, gevolgd door een airtimeheuvel en een helix in de remmen. Het unieke aan Dr. Diabolical’s Cliffhanger is dat B&M voor het eerst een drop van 95° voorziet op een dive coaster, voordien was loodrecht naar beneden (90°) de maximale hoek van de first drop.

 

Een ander zeer uniek aspect aan deze achtbaan is dat er voor het eerst een oneven aantal mensen naast elkaar kan plaatsnemen in een dive coaster. De drie treinen bestaan elk uit drie rijen met telkens 7 zitplaatsen, goed voor een totaal van 21 personen per trein. De treinen zijn ook voorzien van de vestharnassen, zoals Valkyria in Liseberg.

Het thema van de achtbaan beschrijft de gevaarlijke Dr. Diabolical, die een machine heeft gebouwd die menselijke adrenaline en angst kan opslaan. Met deze emoties voedt ze haar vreselijke wezens die ze wenst los te laten op de wereld om zo een Apocalyps te doen ontstaan. De machine uit het achtergrondverhaal is uiteraard de achtbaan zelf.

 

Ondertussen kwamen er al verschillende trackdelen aan in het park. Het gaat onder meer over supports, trackdelen en stukken van de liftheuvel. De opening van Dr. Diabolical’s Cliffhanger is voorzien in de loop van het seizoen 2022. Ook de voorbereidende werkzaamheden zijn reeds van start gegaan.

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Foto’s: Jeffrey Siebert