Chance Rides gaat twee achtbanen bouwen voor nieuw Mattel Adventure Park

Er is meer informatie naar buitengekomen over het nieuwe Mattel Adventure Park themepark dat gebouwd wordt in Glendale in de Amerikaanse staat Arizona. Er was al bekendgemaakt dat er een achtbaan zou komen, nu is daar meer informatie over naar buiten gebracht. Ook is er aangekondigd dat er nog een tweede achtbaan gebouwd zal worden.

 

Mattel Adventure Park zal deel gaan uitmaken van het Crystal Lagoons Island Resort waar onder andere ook een waterpark, boetiekjes, hotels en restaurants in gebouwd zullen worden. Het pretpark komt in het teken te staan van het Mattel speelgoed zoals Hot Wheels en Thomas de Locomotief. De opening is voorzien voor eind 2022.

 

Mattel Adventure Park:

Mattel Adventure Park wordt het allereerste themapark volledig aan het Mattel speelgoed gewijd. In het Mattel Adventure Park komen meerdere attracties te staan zoals een grote indoor en outdoor kartingbaan in het teken van Hot Wheels. Voor de jongste bezoekers zal er een treintje rondrijden dat in het thema van Thomas de Locomotief staat.

 

Achtbanen:

Bij de bekendmaking van het project afgelopen zomer werd meteen duidelijk dat er een spectaculaire achtbaan naar het park ging komen die meerdere keren overkop zou gaan. De rollercoaster krijgt het thema van Hot Wheels maar voor de rest werd er geen informatie naar buiten gebracht.

Daar is nu verandering in gekomen want de Amerikaanse fabrikant Chance Rides zal twee rollercoasters voor het pretpark bouwen. De eerste krijgt de bedenkelijke naam Bone Shaker en wordt de kleinste van de twee rollercoasters.

De grootste die ook op de concept-arts te zien was heeft de naam Hot Wheels gekregen en zal uiteraard in dit thema gebouwd worden. Deze rollercoaster wordt van het type Hyper GT-X Coaster en zal 3 inversies bevatten, twee daarvan worden loopings en er komt ook een kurkentrekker in de baan. Op de oorspronkelijke concept-arts waren 4 inversies te zien, maar tijdens de IAAPA expo in Orlando van 2021 werden andere concept-arts getoond. Verwacht wordt dat de achtbaan een lancering zal bevatten.

 

Chance Rides:

Chance Rides is Amerikaanse fabrikant van attracties en achtbanen die werd opgericht begin jaren 60. De fabrikant is in Europa niet zo erg gekend, maar fervente pretparkfans kennen de fabrikant onder andere van haar bizarre attracties. Een van de meeste gekende zijn de Zippers waarvan er tot voor kort eentje rondreisde op de Franse kermissen.

 

Ook de achtbanen van het model Toboggan zijn erg typerend voor de fabrikant. Ze bouwde er in totaal een 40-tal van. Momenteel zijn er 2 terug te vinden in Europa. Naast de Engelse kermissen reist er ook eentje al rond op de Franse kermissen.

 

Maar deze attracties dateren uit de oude periode van Change Rides van de jaren 60-80. Momenteel maakt de fabrikant heel andere type van achtbanen waaronder familiecoasters maar ook spectaculaire rollercoasters zoals de Hyper GT-X Coasters waarvan er dus eentje zal gebouwd worden in het Mattel Adventure Park. De enige andere achtbaan van het type die door Chance Rides gebouwd werd, is de geliefde Lightning Run uit het Amerikaanse pretpark Kentucky Kingdom die in 2004 gebouwd werd.

Lightning Run is 30,5 meter hoog en heeft een lengte van 762 meter. Toch heeft de achtbaan een first drop van 80° en dit brengt de bezoekers met een snelheid van 88,5 km/u over in totaal 9 indrukwekkende airtimeheuvels. Wie als fervente pretparkbezoeker voor het eerst voor de rollercoaster staat, is meestal niet meteen onder de indruk, maar na een ritje gemaakt te hebben zal je snel van gedacht veranderen. We zullen dus een andere maar gelijkaardige achtbaan kunnen verwachten in Mattel Adventure Park, maar met inversies.

 

Bron: rcdb