S&S Sansei stelt treintjes en lay-out van spectaculaire Axis Coaster voor

De Amerikaanse fabrikant S&S Sansei Technologies heeft de treinen voor de baanbrekende nieuwe Axis Coaster officieel voorgesteld tijdens de IAAPA expo in Orlando. Door een extra draaias te monteren aan de zitjes van de treinen, worden er compleet nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Daarnaast werd ook een eerste mogelijke lay-out bekendgemaakt.

 

Exact twee jaar geleden waren alle ogen op S&S Sansei Technologies gericht tijdens de expo van de International Association of Amusement Parks and Attractions in Orlando. De Amerikaanse fabrikant stelde daar toen haar Axis Coaster officieel voor, een revolutionair rollercoaster concept die rollercoasters naar een nieuwe dimensie brengt.

De zitjes van de nieuwe rollercoaster zijn via een speciale as aan de treintjes gemonteerd waardoor gloednieuwe bewegingen mogelijk zijn. De rollercoastertrein rijdt zowel bovenaan, onderaan alsook aan de zijkanten van de track, terwijl de bakjes soms swingen, zwenken, over de kop gaan of alles door elkaar.

S&S Sansei Technologies maakte een eerste prototype van de dubbele-aslijn rollercoaster bij haar hoofdkwartier in de Amerikaanse staat Utah. Daar werd de rollercoaster via vernieuwende softwareprogramma’s ontwikkeld. In Utah werd het prototype grondig uitgetest en ook het promomateriaal werd opgenomen met de proefopstelling. Op de IAAPA expo van 2019 werd een video voorgesteld van hoe een mogelijke rollercoaster met het Axis-ontwerp er zou kunnen uitzien.

 

Nu twee jaar later op de IAAPA expo van 2021 heeft S&S Sansei Technologies laten zien dat ze de afgelopen twee jaar gebruikt hebben om het revolutionair concept volledig uit te werken tot een werkelijke achtbaan. Zo werden de treinen van de Axis Coaster tentoongesteld die op deze achtbaan zullen rijden.

 

Daarnaast werd ook een eerste mogelijke lay-out met verschillende spectaculaire en unieke elementen bekendgemaakt. Hierin wordt een Axis Coaster met een lengte van 610 meter en een hoogte van 30 meter voorgesteld. Tijdens de rit wordt er een maximale snelheid bereikt van 80 km/u terwijl de bezoekers verschillende keren overkop gaan en heel wat spectaculaire elementen tegenkomen. Zo start de rit met een Disappearing Track Drop en zit er een Balance Roll, Axis Roll en een Hop-Over Roll in het parcours verwerkt.

Een ander opmerkelijk element is de Water-in-a-Bucket waarbij het effect gecreëerd zal worden van een rondzwaaiende emmer met water in, waarbij het water in de emmer blijft door de middelpuntvliedende kracht. Op deze lay-out kunnen 2 treinen rijden met elk 12 passagiers, goed voor een capaciteit van 685 personen per uur. De ritduur bedraagt 46 seconden terwijl er 45 seconden nodig is om de bezoekers te laten uit- en instappen in de andere trein.

De ritervaring is volledig nieuw en met niets te vergelijken ten opzichte van bestaande achtbanen of andere attracties. De nieuwe rollercoaster maakt gebruik van het comfortabele veiligheidsharnas dat ook gebruikt wordt op de 4D Free Spin rollercoaster van het bedrijf. Dit wil zeggen dat de inzittenden met hun voeten loshangen.

 

Volgens de geruchten zou het eerste exemplaar van de Axis Coaster worden opgeleverd in 2023. Deze zou bestemd zijn voor een Europees pretpark. Mochten de geruchten bevestigd worden of mocht er meer informatie naar buiten komen, dan houden wij u natuurlijk op de hoogte!