Legoland Deutschland viert twintig jarig bestaan met nieuwe overnachtingsmogelijkheid

Legoland Deutschland opent volgend jaar een nieuwe accommodatie in het vakantiedorp. De overnachtingsmogelijkheid zal in het teken staan van Lego Ninjago. Daarnaast zullen er 36 themawoningen een grondige renovatie krijgen en energiezuinig worden gemaakt.

 

In het Duitse Legopark investeert moederbedrijf Merlin Entertainments volgend jaar 14 miljoen euro. Tijdens het twintigjarig jubileum wordt er in het vakantiedorp een nieuwe overnachtingsmogelijkheid gebouwd, met als naam Ninjago Quartier. Ninjago Quartier zal volledig in het teken staan van Lego Ninjago. De ninjapersonages zijn ook al in het pretpark te vinden met de attracties Flying Ninjago, Lego Ninjago The Ride en Lloyd’s Spinjitzu Spinner.

Ninjago Quartier zal bestaan uit vier gebouwen met in totaal 72 familiekamers. Samen zullen ze 288 gasten te slapen kunnen leggen. Er worden geen eet- en drinkgelegenheden voorzien. Gasten kunnen op verzoek wel terecht in één van de vier restaurants in het dorp.

De kinderkamers in het Ninjago Quartier moeten lijken op een diamanten grot, waarin de Ninjago-helden Lloyd en Kai de schatten bewaken. De geïntegreerde Legobouwplaten zorgen voor extra speelplezier.

Naast de nieuwe verblijfplaats zit er in het investeringsbedrag van 14 miljoen euro ook de renovatie van 36 themahuizen. Deze werden in 2008 opgetrokken en zullen nu energiezuiniger worden gemaakt. Twaalf andere werden reeds afgebroken om plaats te maken voor het Ninjago Quartier.

De opening van het Ninjago Quartier is voorzien voor Pinksteren 2022. De totale capaciteit zal zo komen te liggen op 2836 gasten per nacht.


Bron: Parkerlebnis
Foto’s: Legoland Deutschland