Jora Vision ontwerpt Peruviaans pretpark Inka Park

Het Nederlandse bedrijf Jora Vision mocht een nieuw pretpark ontwikkelen dat tot leven zal komen in Peru. Het park zal van wereldformaat worden volgens Jora Vision, het zal gebouwd worden op een locatie aan de kust van het land. Je wordt er ondergedompeld in een wereld die geïnspireerd is op de Latijns Amerikaanse cultuur. Het hart van het te bouwen resort wordt een park met meer dan 50 gethematiseerde attracties, die in een natuurlijke setting gelegen zijn. Het park zal je meenemen in de wereld van de Inkas. Je ontdekt er ruïnes, archeologische avonturen en levendige Inka steden.

 

Achtergrondverhaal: Het leven van Sayri

Het verhaal speelt zich af in de periode waarin het Inka-rijk zijn meest welvarende punt had bereikt, haar macht en invloed waren stevig verankerd in Peru en daarbuiten. Ook al speelt het zich af in het verleden, het verhaal gaat over het leven en de hoop van alledaagse Peruanen – zowel vandaag als in het verleden. In dit klassieke ‘coming-of-age’-verhaal toont Sayri, de jonge Inka-jongen die de hoofdrol speelt, welke waarden en normen het volk verbinden. Dit zijn dezelfde normen en waarden die de huidige Peruvianen gebruiken om een samenleving te creëren die gericht is op het welzijn van iedereen. Het verhaal werd bedacht in samenwerking met de bekende schrijver Larry Tuch en vormt de basis waar rond het hoofdthemapark wordt ontwikkeld.

 

Een gemengde vrijetijdsbestemming voor het hele gezin

Naast het themapark biedt het resort ook een openlucht waterpark, een winkel-, eet- en entertainmentcentrum, golfpark, theater, bungalowpark, hotel, recreatief landschapspark. Samen met de botanische tuinen zorgen ze voor een indrukwekkende gevarieerde combinatie. Het resort zal gelegen zijn in een natuurlijke omgeving van 500 hectare.

 

De opening is gepland voor 2026.

Bron en foto’s: Jora Vision