Le Fleury vervangt achtbaan Imoogi door nieuwe achtbaan Rhaegal

Het Noord-Franse pretpark Le Fleury pakt volgend jaar uit met een nieuwe achtbaan. Het gaat om een grote familieachtbaan die de rollercoaster Imoogi zal vervangen. Imoogi was de eerste achtbaan van het park en kampte al een hele tijd met operationele problemen.

 

Le Fleury werd geopend in 1996 als een privaat pretpark. In 2011 kreeg het een nieuwe eigenaar en werd het Noord-Franse pretpark opengesteld voor iedereen. Door de jaren heen kwamen er verschillende nieuwe attracties bij, en zo opende in 2016 met Imoogi de eerste achtbaan van het park.

Imoogi is een 17 meter hoge achtbaan met de Zyklon / Galaxi lay-out. De achtbaan werd gebouwd door een Italiaanse fabrikant en maakte voorheen ook in dat land haar rondjes als Military Loop. Imoogi is een Koreaans mythologisch wezen dat geluk brengt wanneer je het ziet.

 

Een jaar na de opening van Imoogi kwam er een tweede achtbaan naar het park met Aircraft, een kinderachtbaan van de SBF Visa Group. Vorig jaar opende een derde achtbaan in Le Fleury met Bayou Express. Deze laatste nieuwkomer kwam zelfs uit het Deense Tivoli Gardens en draaide daar haar rondjes als Karavanen.

Le Fleury had het moeilijk om Imoogi operationeel te houden. Bij pretparkfans had de achtbaan dan ook een behoorlijke reputatie om moeilijk gescoord te kunnen worden. Een tijdje geleden werd de achtbaan te koop gezet. Le Fleury heeft nu besloten om de achtbaan te verwijderen en te vervangen door een gloednieuw exemplaar.

Deze nieuwe achtbaan zal de naam Rhaegal krijgen en moet openen in 2022. Op de concept-arts zien we een Gold Mine Coaster van de Italiaanse fabrikant Technical Park. Hiervan opende tot op heden nog maar één ander exemplaar, namelijk met Batukai-Racer in het Duitse Serengeti-Park. Dit type achtbaan heeft een hoogte van 13 meter en behaalt een snelheid van 50 km/u. Het parcours van 270 meter bevat enkele gekantelde bochten van 90°.

 

Behalve de nieuwe achtbaan liet het park in de Franse pers weten dat er nog twee andere nieuwe attracties toegevoegd worden, welke dit worden is nog niet geweten.

 

Bron: rcdb

Foto: Themeparkfreaks (Bob Van Dyck)