Canobie Lake Park verwijdert looping coaster Canobie Corkscrew

Het Amerikaanse pretpark Canobie Lake Park, gelegen in de staat New-Hampshire, heeft haar looping coaster Canobie Corkscrew verwijderd. De achtbaan opende in het park in 1987 en was een ware klassieker geworden. Wat de vervanger voor de achtbaan wordt is nog niet officieel bekendgemaakt.

 

Canobie Lake Park in de Amerikaanse staat New-Hampshire, opende de deuren voor het eerst in 1902. Met Yankee Cannonball heeft het park nog een echte klassieke in huis want deze houten achtbaan werd gebouwd in 1936 en draait nog steeds haar rondjes.

 

Met Canobie Corkscrew had het park nog een andere klassieke rollercoaster in huis, al was deze wel een stuk jonger. Canobie Corkscrew opende in het park in 1987 maar maakte daarvoor ook al haar rondjes tussen 1975 en 1980 als Chicago Loop in Old Chicago en van 1982 tot en met 1986 als Corkscrew op de Alabama State Fairgrounds. Het is een klassieke Corkscrew van de voormalige Amerikaanse fabrikant Arrow Dynamics die twee kurkentrekkers bevat en 22,3 meter hoog is.

 

Nu heeft het park afscheid genomen van haar klassieke looping coaster. Thrillseekers kunnen wel nog terecht op de andere looping coaster van het park Untamed. Deze achtbaan opende in 2011 en is een Euro-Fighter van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides.

 

Wat er op de plaats zal komen van de Canobie Corkscrew is nog niet officieel bekendgemaakt. Geruchten wijzen naar een uitbreiding van het populaire waterpark dat net naast Canobie Corkscrew gelegen is. Het waterpark is namelijk geregeld uitverkocht en kan dus wel een uitbreiding gebruiken.

 

Bron: rcdb

Foto: rcdb (Paul Daley)